Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijsnetwerk Antwerpen

Image
ona logo

Onderwijs in Antwerpen vormt een hele uitdaging. Het correct informeren van de groeiende bevolking is de hoofdpijler van het Onderwijsnetwerk. Zowel beleidsmatig als organisatorisch is het van cruciaal belang om een duidelijke structuur uit te tekenen en deze ook te handhaven in het dagelijkse beleid.

Het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft de expliciete vraag gesteld om heel duidelijk en transparant te communiceren over hun missie, visie, waarden, activiteiten,... kortom, hun volledige identiteit. Deze identiteit wordt d.m.v. een heel herkenbare huisstijl doorgetrokken op al hun platformen. Daar waar elk portaal vroeger over zijn eigen afdeling en dito huisstijl beschikte, hadden ze een volledige rebranding voor ogen. Door deze opsplitsing werd er veel ambiguïteit gecreëerd voor de bezoekers van de website en daardoor was het niet altijd even duidelijk waar men welke informatie kon terug vinden.

Door dit geheel samen te trekken in één identiteit, heeft met dit probleem van de baan geholpen. Ondanks deze architecturale uniformiteit, was het belangrijk de unieke accenten van elke subdomein niet te verliezen. Elk subdomein had immers de vraag om bepaalde generieke elementen in hun eigen (sub)entiteit weer te geven.

Image
ona-3
Image
ona-1
Image
ona-4
Image
ona-2